×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Az Összetartozás Napját ünnepeltük

A Magyar Országgyűlés 2010-ben június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította, kifejezve ezzel is a nemzet egységét. A város az Országzászló emlékműnél ünnepelt.

 

„Ezt az összetartozást erősíti számos kormányzati döntés, a kettős állampolgárság intézménye, a határon túli magyar vidékekre szervezett iskolai kirándulások, rengeteg állami és egyre több civil kezdeményezés, erősödő baráti kapcsolatok. Egymás tisztelete és értékeinek elismerése nem csak egymás jobb megismeréséhez, de összetartozásunk nyilvánvalóvá válásához vezetett.” – fogalmazott ünnepi beszédében Borkai Zsolt polgármester. Emlékeztetett a múlt hétvégi Ferenc pápa által megtartott csíksomlyói misére, ahol a pünkösdi hétvégén ismét százezrek gyűlnek össze, hogy tanúságot tegyenek hitükről, és tanúságot tegyenek magyarságukról.

 

 

„Mi, magyarok tehát hiszünk a nemzetben, még akkor is, ha Európában sok helyütt ma már elavultnak, sőt gátló tényezőnek tartják a nemzetben való gondolkodást. A magyar történelem azonban sokszor megmutatta számunkra, hogy hosszú távon csak az egymásért érzett felelősségvállalás, a nemzetért való cselekvés és a hit visz előre bennünket.”

 

A műsorban Bende Ildikó és Bede-Fazekas Csaba a Győri Nemzeti Színház művészei, Németh Dénes és Zenekara, valamint az Etalon Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosai közreműködtek. Az ünnepséget a koszorúk elhelyezése zárta.

 

Vissza
Fel
Normál