×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata számára most elsődleges feladat az egészségügyi és szociális közfeladatok ellátásának biztosítása, az intézményrendszer stabil működtetése, de ezzel párhuzamosan már dolgozunk a járvány gazdasági hatásainak mérséklésén is.

 

A mai napon a megyei kamarák és érdekvédelmi testületek elnökeivel folytattam párbeszédet, annak érdekében, hogy közösen készülhessünk fel a koronavírus járvány okozta gazdasági következmények enyhítésére. Az egyeztetésen szó volt arról, hogy miben lehetnek a város segítségére a kamarák és a vállalatok, valamint arról is, hogy miben képes az önkormányzat segíteni.

 

Ahogy az önkormányzati tulajdonban álló intézményektől is intézkedési tervek elkészítését kértem, úgy a kamaráktól az érdekképviseleti körükbe tartozó vállalkozások vonatkozásában szakmai indokokkal alátámasztott, reális és konkrét, szakmacsoportokra lebontott javaslatok megfogalmazását várom. Tekintettel arra, hogy az egyes ágazatokat különböző módon és mértékben érinti a váltság, komoly, kidolgozott és ágazat specifikus terveket szeretnék látni, két-három héten belül.

 

Együttműködésre hívom a győri vállalkozókat. Mindenekelőtt arra kérem a gazdasági élet szereplőit, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a munkahelyek védelme érdekében.

 

Minden Győrben élő ember egyformán fontos számunkra, a munkavállalók épp úgy, mint a munkáltatók.


Kértem a jelenlévőket, hogy tolmácsolják külön köszönetemet és nagyrabecsülésemet azoknak, akik ebben a nehéz időkben nap, mint nap helytállnak a frontvonalban.

 

Győr város ereje mindig is az összefogásban rejlett, elsőként közösen le kell győznünk a járványt okozó kórokozót, de már most fel kell készülnünk a gazdaságban okozott kár enyhítésére.

 

Győr, 2020. március 27.

 

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

Vissza
Fel
Normál