×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Húsvéti kedvesség

Több ezer húsvéti édességet osztott ki városszerte a tegnapi nap folyamán a Csoki Nyugat Kft., valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelgő ünnep alkalmából. Az édességből jutott a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem munkatársainak, a Xantus János Állatkert gondozóinak, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek és az idősotthonok lakóinak, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, valamint győri családoknak is. A csokoládékat Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.

 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „A kereszténység legnagyobb ünnepét idén rendhagyó körülmények között éljük át, bizonyos, hogy erre a húsvétra mindig emlékezni fogunk. Nem könnyű most a nagyszüleiket hiányoló gyermekeknek, az otthon helyt álló szülőknek, de különösen azoknak, akik a járvány miatt kénytelenek magányosan ünnepelni. Az önkormányzat apró figyelmességgel igyekszik egy kicsit szebbé tenni az idei húsvétot.”

 

„Az ünnep arról szól, hogy a hétköznapokból kiszakadva megálljunk, húsvétkor pedig Jézus áldozatára emlékezzünk. Most nekünk is áldozatot kell hoznunk azzal, hogy szűk körben ünneplünk, magunkért, családunkért, sőt, az egész emberiségért. Bízom benne, hogy ebben a tudatban mindannyiunk ünnepe örömtelibb lesz. Áldott húsvétot kívánok! - tette hozzá a polgármester.

Vissza
Fel
Normál