×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Letették a kórház melletti parkolólemez alapkövét

Az eddigihez képest 180 új hellyel bővíti a kapacitást a 360 autó befogadására alkalmas parkolólemez a megyei kórház szomszédságában. A kivitelezés megkezdődött, szerdán a beruházás alapköve is a helyére került…

 

Közel négyezer milliárd forint a Modern Városok Programban megvalósuló projektek összértéke országosan, és ebből 1450 milliárd forintot már ki is fizettek. – mondta el Bertáné Dr. Bényi Krisztina a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette, Győrben is 110 milliárd forint feletti a beruházási érték, amelyből olyan hasznos fejlesztések valósulnak meg, mint a kórház melletti parkolólemez.

 

„Egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a közelmúltban adtuk át az állatkert új főépületét és az orrszarvúházat, most pedig a kórház melletti parkolási kapacitás bővítése kezdődött el. – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester. Kiemelte, országosan is ritkaság, hogy egy beruházás idejére 220 férőhelyes parkolási alternatívát biztosít a város, „hiszen a célunk, hogy a munkálatok ideje alatt is a lehető legkevésbé zavarjuk a kórház működését, a parkolólemez elkészültével pedig megduplázott kapacitás várja az ide érkezőket.”

 

„Saját tapasztalataim szerint a lakosság legjobban támogatott beruházása kezdődött el.”- jelezte Kara Ákos, államtitkár, győri országgyűlési képviselő. Hozzáfűzte, mindez nem csoda, hiszen az új létesítmény egyszerre szolgálja a győrieket és a Győr környéki lakosságot, mivel a kórház térségi feladatokat lát el. Ehhez csatlakozott Dr. Skaliczky Zoltán, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szervezési igazgatóhelyettese is, aki leszögezte, napi négyezer járó beteget látnak el, és mintegy ezer fekvőbeteget ápolnak, vagyis a látogatókkal együtt napi tízezres forgalomról beszélhetünk. „Ezek a számok jól mutatják a fejlesztés fontosságát, ami a kórházat és a betegeket szolgálja.”

 

Az ünnepségen Bertáné Dr. Bényi Krisztina, Borkai Zsolt, Kara Ákos és Dr. Skaliczky Zoltán mellett Páternoszter Piroska a Modern Városok Program győri fejlesztésének koordinálásáért felelős polgármesteri biztosa és Paár Attila a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével az alapkőbe szánt emléklapot, amely az időkapszulába került több más, a jelenre emlékeztető tárgy, például a Győrplusz Hetilap aktuális száma mellett. A résztvevőkről a helyszínen egy polaroid fénykép is készült, amelyet szintén az urnába helyeztek, majd helyére került a kórház mellett épülő parkolólemez alapköve is.

 

Az egészségügyi intézmény mellett a földfelszíni parkoló helyére egy földszint plusz két szintes parkolólemez épül, mintegy 360 parkolóhellyel, ami a jelenlegihez képest közel 180 új parkolóhelyet jelent. A beruházással megvalósul a kórház területére irányuló célforgalom, illetve a parkolási létesítmény forgalmának biztonságos szétválasztása is. A projekt részeként további 41 új parkolóhely jön létre a kórház területén belül, elsősorban az ott dolgozók részére. Az új épületben a szintekre való eljutást két lift, fedett és fűthető rámpák segítik, a mozgáskorlátozottaknak pedig külön kialakított parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre.

 

A parkolólemez tetejére 180 darab 275Wp névleges teljesítményű napelem kerül, a különböző szinteken pedig nyolc elektromos töltőállomást alakít ki a kivitelező. Ezen felül további 32 töltőállomás előkészítése is megtörténik. A Vasvári Pál utca felől a létesítmény biztonságos megközelítése érdekében a csomópontot részben átalakítják. A kivitelezés ideje alatt 222 férőhelyes ideiglenes parkoló szolgálja a kórházba érkezőket, várhatóan 2020 tavaszán pedig megnyitja kapuit a kórház melletti parkolólemez.

Vissza
Fel
Normál