×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Megújult az emlékmű

Az egykori Győri Tenisz Egyesület hősi halált halt tagjai emlékére állított emlékoszlopot a város a világháború száz éves évfordulója alkalmából újíttatta fel…

 

„Az elmúlt hetekben világszerte megemlékezéseket tartottak az első világháború száz éves évfordulója alkalmából. Sajnos Magyarország hatalmas veszteségekkel került ki a háborúból.” – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester, az I. Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság elnökeként a megújult emlékműnél. Mint mondta, a magyarok már a világháború után fontosnak érezték, hogy méltó emléket állítsanak hős halottaiknak. A kormány, az önkormányzatok, katonai szervezetek állítottak emlékműveket, sőt a civil szervezetek is megemlékeztek elhunyt tagtársaikról.

 

Így tett a Győri Tenisz Egyesület is, amely a Kálóczy téren állította fel hősi halált halt tagjai emlékoszlopát. Az alpolgármester megemlékezését az emlékezés virágainak elhelyezése követte.

Vissza
Fel
Normál