×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatás fizetési moratórium

Tájékoztatás az önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatásban részesült adósok számára

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott önkormányzati kamatmentes kölcsönszerződések esetében a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 1. §-ban foglaltaknak megfelelően valamennyi adós automatikusan, a jogszabály erejénél fogva fizetési moratóriumot kap 2020. december 31-ig.

Az önkormányzattal szerződött pénzintézetek felfüggesztették a törlesztő részletek beszedését. Állandó átutalási megbízás esetén, annak visszavonásáról az adósnak kell intézkednie.

 

A rendelet lehetőséget biztosít a szerződés szerinti törlesztések változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján történő teljesítésére. Aki nem kíván élni a moratórium lehetőségével, tehát az eredeti szerződési feltételek szerint kíván teljesíteni, a kölcsönt folyósító banknál vagy takarékszövetkezetnél kell benyújtania egy erre vonatkozó írásos kérelmet. Amennyiben a későbbiekben mégis úgy dönt, hogy élni kíván a hiteltörlesztés felfüggesztésével, úgy a megtett nyilatkozatot a fizetési moratórium időtartama alatt módosíthatja.

 

Vissza
Fel
Normál