×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Országos tűzgyújtási tilalom

2020. április 10., péntektől országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 

A győriek számára is fontos információ, hogy péntektől országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. A döntést a fokozott erdőtűzkockázat miatt hozták meg.

 

A Nébih közleményében fokozott körültekintést kért a lakosságtól. Kifejtették, hogy a csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben tovább nőtt a gyep- és erdőterületeken, a fásításokban a gyorsan terjedő tüzek kialakulásának kockázata.

 

A nappali felmelegedés hatására a gyúlékony könnyű "biomassza" kiszáradása felgyorsult, számos nagy kiterjedésű tűzesetet okozva. Jelentős csapadék, ami ellensúlyozni tudná a szárazságot, az előrejelzések alapján az elkövetkező egy hétben nem várható.

 

Felhívták a figyelmet, hogy a tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

 

A győri önkormányzat a magánterületen belüli tűzgyújtást engedélyezi április hónapban, de égetés nem lehetséges vasárnapokon és ünnepnapokon – a húsvéti időszakban tehát csak szombaton lehetséges kerti tűzgyújtás a szabályok betartásával.

 

A NÉBIH teljes közleménye a tűzgyújtási tilalomról ITT OLVASHATÓ.

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével lehet tájékozódni.

Vissza
Fel
Normál