×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Sebésztálcát és ultrahangokat adományozott a város

Modern műszerekkel bővült a megyei kórház eszközparkja a győri önkormányzat jóvoltából, amelyek a betegek gyorsabb és jobb ellátását szolgálják…

 

„ Bár a megyei kórház nem a győri önkormányzat fenntartásában működik, a város mégis többféle módon járul hozzá ahhoz, hogy az intézmény minél színvonalasabban tudja ellátni a betegeket.” – fogalmazott az eszközök átadásakor Borkai Zsolt polgármester. Kiemelte, ezúttal egy olyan adományt ad Győr, amely valóban az orvoslást, a szakmai munkát, vagyis a még jobb és hatékonyabb betegellátást segíti. A két darab Samsung ultrahang készülék és a VATS műszertálca összességében 35 millió forintos értéket képvisel.

 

Az adományért dr. Tamás László János főigazgató főorvos  mondott köszönetet, aki megerősítette, hogy a város és a kórház között kitűnő a kapcsolat: „A győri önkormányzat éves szinten mintegy százmillió forinttal támogat bennünket, ráadásul ezek a támogatások a modern orvosi eszközök beszerzéséhez járulnak hozzá, ami óriási segítség a betegellátás színvonalának emelésében. Dr. Oláh Attila orvos-igazgató kiemelte, hat évvel ezelőtt, dr. Molnár F. Tamás Győrbe érkezésével indult a mellkas sebészet Győrben, és dr. Zsoldos Péter személyében a jövőben is kitűnő kezekben lesz a terület. Zsoldos Péter részlegvezető főorvos kifejtette, a műtéti technikát, amivel dolgoznak, az ország 12 centrumából csak háromban végzik. A korszerű beavatkozás nagy arányban a tüdődaganatos betegeken segít, az új sebésztálca ehhez a műtéti technikához járul hozzá.

 

A szakma nemzetközi élvonalát jelentő video-asszisztált tüdő műtéteket (VATS) főként a leggyakrabban végzett, tüdőrák miatt szükségessé váló operációk során alkalmazzák. A VATS műtét előnye, hogy a beavatkozást követően a betegek felépülési ideje sokkal gyorsabb és fájdalommentesebb, a műtéti szövődmények kockázata pedig minimális. Mindezek mellett a beavatkozásnak - a hagyományos műtéttel szemben - jelentős az esztétikai előnye, továbbá csökken a betegek kórházi tartózkodási ideje is. Az eszközpark fejlesztésével az elvégezhető műtétek száma is nőhet, és tovább javul a tüdőbetegek sebészeti ellátása.

 

Dr. Bartek Péter osztályvezető főorvos a két új ultrahang készüléket mutatta be. Mint mondta, beszerzésükkel teljesen korszerűvé vált a képalkotó diagnosztika az osztályon. Mindkét új berendezés lehetőséget ad széles körű vizsgálatok szakszerű kivitelezésére, a központi képtároló rendszerrel összekapcsolva a készült felvételek archiválására. Az ultrahang eszközök közül egy berendezés a sürgősségi ellátásban, egy készülék pedig az osztályos és a járóbeteg ellátásban segíti a radiológiai osztály munkáját.

Vissza
Fel
Normál