×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Szúnyoggyérítés földön és a levegőben - frissítve!

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint a melegködös eljárás időpontja módosításra került, az már június 4-től megkezdődik.

 

Korábban írtuk:

A Győr-Szol Zrt. folytatja az elmúlt hetekben megkezdett szúnyoggyérítést. A földi melegködös gyérítés mellett megkezdődnek a légi beavatkozások is, melyek több napon át tartanak, és Győr egész területét érintik.

 

A Győr-Szol Zrt. 2019. június 6-án, csütörtökön, június 7-én, pénteken és június 8-án, szombaton – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr teljes területén két repülőgéppel, összességében több mint 4000 hektáron. A beavatkozás egyaránt érinti a városi parkokat, ligeteket, a lakótelepeket valamint a peremkerületeket, vízpartokat, erdős részeket. (Amennyiben a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem lehetséges a gyérítés, a következő arra alkalmas napon újra megkísérlik a munka elvégzését.)

 

A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés a tervek szerint ugyancsak június 6-án, csütörtökön, június 7-én, pénteken és június 8-án, szombaton a koraesti órákban dolgozik Győr különböző pontjain. A gyérítés a korábbiakhoz hasonlóan Gyirmótot, a Dózsa rakpartot, a Rába-partot, a Püspökerdőt, Sárást, a bácsai csatorna környékét, Győrszentiván Kertvárost, a likócsi töltés területét, a Jedlik hídtól az Aqua Sportközpontig húzódó terület egyes részeit és az Aranypart I. és II.-t érinti. Elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre, összességében több mint 800 hektáron. Amennyiben az időjárási körülmények a tervezett napokon nem megfelelőek, a beavatkozást a következő napokon pótolják.

 

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

Vissza
Fel
Normál