×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Teherkönnyítések Győrben!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

 

A koronavírus járvány okozta gazdasági körülményekre tekintettel, a mai napon az alábbi intézkedéseket hoztam.

 

1. Az önkormányzati tulajdonú helyiségek albérletbe adása esetén az albérleti díj nem haladhatja meg a bérleti díjat.

 

2. Elengedjük az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját, 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

 

3. 50%-kal csökkentjük az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig. A rendelkezés alól kivételt képeznek az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, dohányboltok, sorsolásos játék, fogadások, távszerencsejáték és lottójáték értékesítésével foglalkozó üzletek, bankok, biztosítók, pénzügyi szolgáltatók. A bérleti díj mérséklésének igényléséhez kérelmet szükséges benyújtani a Győr-Szol Zrt.-hez.

 

4. Az idegenforgalmi adó mértéke 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig személyenként és vendégéjszakánként 0,- Ft

 

5. Kérésemre a Győr-Szol Zrt. 50%-kal csökkenti a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai Vásárcsarnokban 2020. április 1. - augusztus 31-e között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

 

Számomra mindig a győriek az elsők. Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

 

Győr, 2020. április 1.

 

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

Vissza
Fel
Normál