×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Új készülék a fogászati röntgen ellátásnak

Az önkormányzat húszmillió forintos támogatásából vásárolták meg az ellátás színvonalát tovább emelő, korszerű készüléket…

 

„Az önkormányzat soha ekkora eszköztámogatást nem adott az egészségügynek, mint az elmúlt időszakban.” - fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a cél, hogy tovább javuljon a betegek ellátási minősége, és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei is. Ezért újult meg már számos rendelő, köztük épp a Tihanyi Árpád úti is.

 

Gancz Tamás, önkormányzati képviselő hozzátette, a rendelőben rengeteg ember fordul meg, s ez a fejlesztés nem csak a győriek, de a Győr környékén élők számára is jobb ellátást biztosít.

 

Dr. Kastaly Ferenc főorvos kiemelte, az önkormányzati támogatással megvásárolt New Tom Giani HR készülékkel az analóg, filmre készült eljárást egy modern, digitális eljárásra tudták lecserélni. A technológia magasabb szintre emelésének eredménye a jobb felvétel, akár 50 százalékkal kisebb sugárterhelés, a kezelői hibák kiküszöbölése révén a felvétel ismétlésének kizárása, a felvételek elektronikus úton történő gyorsabb továbbítása és az egyszerű archiválás.

 

Az önkormányzat 2003-tól önként vállalt feladatként biztosítja Győr és környékének lakosai számára a fogászati röntgen ellátást, amelyet Fogröntgen Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. végez. Az ellátás jelenleg 99 település, mintegy 250 ezer lakosára terjed ki. A Tihanyi Árpád úti rendelőben évente mintegy tízezer beteg érkezik, ami hozzávetőleg húszezer felvételt jelent.

Vissza
Fel
Normál