Újjáalakult az Idősügyi Tanács

A 2007-ben alakult városi Idősügyi Tanács előző négy évre szóló mandátuma lejárt, ezért alakult újjá a szervezet, amelynek megbízatása a 2015-2019-es időszakra szól.

 

„Büszke vagyok arra, ahogy a tanács az elmúlt években működött, és hasonló aktivitást kérek az újjáalakult szervezettől is.”- fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a városi Idősügyi Tanács elnöke az alakuló ülésen. Hozzátette, az önkormányzat minden évben, így 2015-ben is kiemelt figyelmet fordít az idősellátásra, a szépkorúak életminőségének javítására, közösségi együttlétük biztosítására a nekik szánt számtalan programmal.

 

A tanács új alelnöke Radnóti Ákos alpolgármester lett, aki hangsúlyozta, az önkormányzat és az újjáalakuló szervezet célja is az, hogy a korábbi években kialakított magas színvonalú idősellátás hasonló, vagy ha lehet, még jobb minőségben folytatódjon. A korábbi önkormányzati képviselő-tagok helyett Takács Tímea, Szabó Jenő és Szeles Szabolcs vesz részt a munkában, akik az idősügyet nem csak az általuk képviselt városrészekben, de Győr szinten is segíteni szeretnék. Az alakuló ülésen az Idősügyi Tanács titkárának Takács Tímeát választották.

 

A tanács további – régi-új – tagjai: Bári Olga (Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület), Nagy Tivadar (Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség), Panker Mihály EESZI Igazgató, Pozsgai Balázs (Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Egyesület).

 

Állandó meghívottak: Páternoszter Piroska GYMJV Humánpolitikai Főosztály főosztályvezető, Szabóné Vörös Ágnes GYMJV Népjóléti Osztály osztályvezető, Miklósyné Bertalanfy Mária GYMJV Humánpolitikai Főosztály WHO koordinátor, Dr. Rédly Elemér Győri Római Katolikus Egyházmegyei Hivatal, Dr. Balogh Vilmos Győri Református Egyház, Dr. Szilvásyné Peregi Eszter Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatal.

 

Az Idősügyi Tanács tevékenységét Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által elfogadott „Koncepció az idősek életminőségének javítására Győr városában” dokumentum és annak végrehajtására készült éves feladattervek alapján végzi. A tanács tájékoztatja a győri közgyűlést a városban élő idős emberek élethelyzetének alakulásáról és az éves feladatok teljesítéséről, valamint az Idősügyi Tanács munkájáról, közreműködik az időseket érintő programok, rendezvények, események megszervezésében, összehangolja az idősek érdekében végzett tevékenységeket, és kapcsolatot tart a városban működő idősügyi szervezetekkel.

Vissza
Fel
Normál