×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Ünnepi felkészülés Győrben

A Győr-Szol Zrt. elvégezte a március 15-i ünnepségek helyszínein az előkészítő munkákat. Az Eötvös parkban, a Honvéd ligetben és a Városház téren a szolgáltató munkatársai összegyűjtötték a falevelet, a kétnyári vagy hagymás virágokkal beültetett ágyásokat megkapálták, az egynyári virágok beültetésére váró ágyások földjét fellazították. A parki járdák seprését géppel végezték. Az egyes helyszíneken lefestették a padokat, és a hulladékgyűjtőket, ugyanakkor a burkolatok hibáit is kijavították.

 

A felkészülés részeként letakarították a Honvéd ligetben található emlékművet. A Kossuth Lajos születésének századik évfordulójára 1902-ben kiállított, mészkőből és bronzból készült 1848-as Szabadságharc emlékmű a tisztítást követően méltóbban állít emléket őseinknek.

 

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan a város területén közel ezer darab nemzeti színű zászló kihelyezése megtörtént.

 

Az ünnepi felkészülés takarítási, kivitelezési és javítási munkáinak elvégzésén a Győr-Szol Zrt. mintegy 35 munkatársa dolgozott a március 15-ét megelőző napokban.

 

Növényápolás a Testvérvárosok parkjában



Jelentős növényápolási munkák voltak Győr belvárosában, a Testvérvárosok parkjában. A közismertebb nevén McDonald’s udvar az emeletes lakó és irodaházak által körülzárt belső udvar, ahol szükségessé vált a növényzet szakszerű visszavágása. A szűk tér miatt az itt élő platánfák jelentősen túlnőtték életterüket, egyes helyeken az ágak már közel voltak az épületekhez.

 

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában a munkát nehezítő utcabútorok -  padok, korlátok – ideiglenes leszerelését követően megtörtént az említett fák szakszerű, erőteljesebb metszése, amelyhez a magasban végzett speciális munka miatt alpintechnikai megoldásokat is alkalmaztak a szakemberek.

 

A beavatkozásnak köszönhetően a fák újult erővel hajtanak ki.

 

A munkák ideje alatt a Testvérvárosok parkjában lévő, külön engedéllyel használható parkolókat az élet és vagyonbiztonság érdekében lezárták, a metszés befejeztével a hosszú hétvégére azonban már megnyitották azokat. A Baross Gábor sétálóutcát a II. János Pál térrel összekötő gyalogos átjáró mindvégig használható volt, akárcsak a gyorsétterem terasza.

 

A Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakók és a közlekedők türelmét és megértését.

Vissza
Fel
Normál