×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye a hétvégi korlátozó intézkedések bevezetéséről

Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt jelenlegi, országos korlátozó szabályok. Mindemellett, a Kormány felhatalmazást adott a polgármestereknek, hogy az április 25-26-ai hétvégén is további korlátozó intézkedéseket vezessenek be településükön.

Tovább

Hulladék lerakás – intézkedési terv készül

A mai napon egyeztettem a győri hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó szervezetek képviselőivel. - Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Tovább

Munkálatok a Sió utcában

A közművezetékek cseréje már megkezdődött, az út felújítsa ezt követően indulhat el a nyár folyamán.

Tovább

Útlezárás hétfőtől

Pannon-Víz Zrt. elkezdi a vezeték teljes cseréjét az érintett szakaszon, mely az Eszperantó út és a csatlakozó utcák lezárásával jár 2020. április 27-től az alábbiak szerint:

Tovább

Vágányzári hirdetmény

2020. május3-7-ig módostott menetrend az 1 Budapest Déli - Győr vasútvonalon a 4958 és 4909 vonatoknál...

Tovább

Megújul a Bem téri szökőkút és környezete

Március első hetében kezdődött meg a Bem téren található „Fiú tállal” című műalkotás valamint a hozzá tartozó medence és környezetének felújítása.

Tovább

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják...

Tovább

Hulladékszállítás: Lakossági tanácsok

A GYHG Nonprofit Kft. az egészségügyi vészhelyzet idején is folyamatosan végzi a szemétbegyűjtést és -szállítást Győr városában és 111 településen.

Tovább

Húsvéti kedvesség

Több ezer húsvéti édességet osztott ki városszerte a tegnapi nap folyamán a Csoki Nyugat Kft., valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelgő ünnep alkalmából.

Több ezer húsvéti édességet osztott ki városszerte a tegnapi nap folyamán a Csoki Nyugat Kft., valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelgő ünnep alkalmából. Az édességből jutott a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem munkatársainak, a Xantus János Állatkert gondozóinak, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek és az idősotthonok lakóinak, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, valamint győri családoknak is. A csokoládékat Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.
Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „A kereszténység legnagyobb ünnepét idén rendhagyó körülmények között éljük át, bizonyos, hogy erre a húsvétra mindig emlékezni fogunk. Nem könnyű most a nagyszüleiket hiányoló gyermekeknek, az otthon helyt álló szülőknek, de különösen azoknak, akik a járvány miatt kénytelenek magányosan ünnepelni. Az önkormányzat apró figyelmességgel igyekszik egy kicsit szebbé tenni az idei húsvétot.”
„Az ünnep arról szól, hogy a hétköznapokból kiszakadva megálljunk, húsvétkor pedig Jézus áldozatára emlékezzünk. Most nekünk is áldozatot kell hoznunk azzal, hogy szűk körben ünneplünk, magunkért, családunkért, sőt, az egész emberiségért. Bízom benne, hogy ebben a tudatban mindannyiunk ünnepe örömtelibb lesz. Áldott húsvétot kívánok! - tette hozzá a polgármester.

 

 

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Húsvét

Parkolás, piacok, vásárcsarnok, temetők, hulladékszállítás...

Tovább

Fűnyírás a városban

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatóságának koordinálásában, a városüzemeltetési alapfeladatok ellátása részeként a kihirdetett egészségügyi vészhelyzetben is zajlik a városban a közterületi fűnyírás.

Tovább

Fertőtlenítés a közterületeken

A kritikus területek fertőtlenítése folyamatosan történik, mindaddig, amíg a közegészségügyi helyzet ezt megkívánja...

Tovább

Április 7: az Egészség Világnapja

A WHO Közgyűlése 2020-at az „Ápolók és szülésznők nemzetközi évének” nyilvánította, amely egyben a 2020-as Egészség Világnap témája is.

Tovább

Lőgyakorlat

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2020. május 6-án 08.00-15.00 óráig kézigránát dobó gyakorlatot és éleslövészetet, 12-én, 18-19-én, 26-27-én és 29-én 08.00-15.00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Több ügyfél lehet a hulladékudvarokban

Április 24-től a GYHG által felügyelt hulladékudvarokban vezetik be az enyhítést...

Tovább

Önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatás fizetési moratórium

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott önkormányzati kamatmentes kölcsönszerződések esetében valamennyi adós automatikusan fizetési moratóriumot kap 2020. december 31-ig.

Tovább

Felszámoljuk az illegálisan elhelyezett hulladékot!

Polgármesteri kinevezésem óta számos megkeresést kaptam a lakosságtól a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli áldatlan állapotok, valamint a város különböző pontjain a hulladék illegális elhelyezése miatt. - Dr. Dézsi Csaba András közleménye...

Tovább

Új gépek és módszerek a szúnyogok ellen

A Győr-Szol Zrt. a földi gyérítésre alkalmas eszközparkját bővítette két új berendezéssel, hiszen az idén már nem végezhető légi kémiai szúnyogirtás.

Tovább

Hétvégi intézkedések és a piacok szabályozása

Dr. Dézsi Csaba András polgármester gyógyulása után tartott sajtótájékoztatót, amelyen az újabb győri intézkedésekről és a győri koronavírusos esetszámokról is beszámolt…

Tovább

Biológiai szúnyoglárva-gyérítés

A Győr-Szol Zrt. szúnyoglárva-gyérítést végez 2020. április 15-én, ebben az évben első alkalommal, légi biológiai eljárással.

Tovább

Kijárási korlátozások Húsvét idején! - FRISSÍTVE!

Miniszterelnök úr határozatlan időre meghosszabbította az érvényben lévő kijárási korlátozást. Döntésével összhangban, valamint annak érdekében, hogy a húsvéti hosszú hétvége idején is vigyázzunk a győriek egészségére, az alábbi intézkedéseket hozom.

Tovább

Országos tűzgyújtási tilalom

2020. április 10., péntektől országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább

Vásárcsarnok

az ünnepi nyitvatartás szerint április 10-én, pénteken zárva lesz, április 11-én szombaton 6 és 14 óra között lesz nyitva, április 12-én vasárnap és április 13-án hétfőn zárva lesz. Április 14-től keddtől újra a rendes nyitvatartás lép életbe...

Tovább

1000 maszk a buszvezetők részére

Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere 1000 darab FFP-2 maszkot adott át Volánbusz Zrt. győri telephelyvezetőjének, a győri autóbusz-vezetők részére. A maszkokat Dr. Vasas István, a Kardirex Egészségügyi Központ főigazgató főorvosa ajánlotta fel a Győri Segély Alapnak.

Tovább

Adomány a kórháznak

A Győri Segélyalap Alcufer Kft.-től érkezett nagylelkű támogatásával tízezer darab FFP2 típusú maszkot kapott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A maszkokat örömmel fogadták az intézményben, a mennyiség akár hetekig kitarthat.

Tovább

Vissza
Fel
Normál