×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Változott a kéményseprés rendje

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi. A kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

Tovább

Köztemetők nyitvatartása

A Győr-Szol Zrt. értesíti a látogatókat, hogy a fenntartásában lévő köztemetők az egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020. április 6-tól, hétfőtől 08.00 órától 17.00 óráig látogathatók.

Tovább

Helyi termékek a vásárcsarnokban

A húsvéti ünnepek előtt a győri vásárcsarnok őstermelői és kereskedői felkészülten várják a vásárlókat. Az érvényben lévő korlátozások mellett a létesítmény látogatható...

Tovább

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat.

Tovább

Április 2: Győr is csatlakozik az Autizmus Világnapjához

Csatlakozva a kezdeményezéshez, Győr Megyei Jogú Város 2020. április 2-án, csütörtökön 19.45 órától, az autizmus színébe, „kékbe öltözteti” a Jedlik Ányos Hidat, valamint az Audi Aréna Győr épületét.

Tovább

Vágányzári hirdetmény

Vasúti közlekedési változások a koronavírussal kapcsolatban...

Tovább

Lezárult a 'Légy ott!' projekt

A programok az önkéntes tevékenységet, a generációk közötti együttműködést, közösségépítést, a családok és a társadalmi összetartozás erősítését szolgálták.

A Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület 100%-os támogatottságú pályázatot nyert el a Széchenyi2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, EFOP-1.3.5-16-2016-00470 azonosító számon. A projekt időtartama 36 hónap volt, 2017. április 01-től 2020. március 31-ig, tehát a projekt március végén lezárul.

A „Légy ott! – Önkéntesség és közösségi élmény a találkozások városában, Győrben” projektnek már a címe is jelezte a célt: az önkéntesség és a társas kapcsolatok erősítése a város területén. Megvalósítására az Egyesület, amely a győri Önkormányzat WHO Egészséges Városok programjának civil hátterét biztosítja, 18.058.056,- Ft összegű támogatást nyert el.

A projekt elsődleges célcsoportja - a pályázati kiírásnak megfelelően - a 14-35 éves fiatalok, valamint a 60 éven felüli idősödő, illetve idős személyek voltak. A programok az önkéntes tevékenységet, a generációk közötti együttműködést, közösségépítést, a családok és a társadalmi összetartozás erősítését szolgálták. Az új közösségek a szabadidő tartalmas és aktív eltöltésén túl támogatást tudtak nyújtani a rászorulóknak, a társas kapcsolatokra vágyóknak és hozzájárultak a testi, lelki egészség megőrzéséhez.

A „Légy ott!” projekt keretében megvalósult tevékenységek

A nyitórendezvényen, az "Önkéntességért" Workshopon bemutatásra kerültek a különböző intézmények, civil szervezetek és a for-profit szektor önkéntesség terén meglévő jó gyakorlatai valamint közös gondolkodás folyt az önkéntesség elősegítésének lehetőségeiről.

A Fiatalok a Fiatalokért (kortárssegítő csoport) programban önként jelentkező középiskolás fiatalok kaptak felkészítést ahhoz, hogy kortársaiknak segítséget tudjanak nyújtani a korosztályt érintő kérdésekben.

Az Önkéntes Misszió program keretében többek között fiatalok által megtervezett és kivitelezett akciók valósultak meg állami gondoskodásban élő fiatalok számára, akiknek nagy élményt jelentett a programokon való részvétel.

Az Önkéntes Nagyi Szolgálat 2017 nyarán jött létre és folyamatosan működött a projekt ideje alatt, amelyben felkészítésen részt vett nyugdíjas önkéntesek heti rendszerességgel ügyeletet biztosítottak Család- és Gyermekjóléti Központ Sziget-kék Közösségi Tér épületében, ahol gyerekekre vigyáztak, élményt adó, kreatív tevékenységekkel, gondoskodó figyelemmel, így a szülők is kaptak lehetőséget saját dolgaik intézésére.

Az Idősek az Idősekért (Beszélgető Hálózat) program már 10 éves múltra tekint vissza, amely önkormányzati kezdeményezésként indult el. A projekt keretében az újonnan bekapcsolódó nyugdíjas önkéntesek képzésen vettek részt, ezt követően heti rendszerességgel látogattak egy-egy magányos, idős embert. Ez a mentálhigiénés szolgáltatás is folyamatosan működik, és minden évben van képzés, amikor be lehet kapcsolódni. Az önkéntesek számára havonta nyílik találkozási, feltöltődési, továbbképzési lehetőség a Generációk Művelődési Házában.

2017. június végén került először megrendezésre a „Randevú” párkereső program, a város első társkereső rendezvénye a Rómer Házban. Itt elsősorban annak a korosztálynak nyílt lehetősége az ismerkedésre, akiknek már véget értek a diákévei, a munka mellett kevesebb lehetőségük van erre. Az érdeklődők, párkapcsolati és stílus-tanácsadást követően több turnusban Villámrandikon vettek részt, végül zenés-táncos mulatsággal és érdekes kísérőprogramokkal zárult a rendezvény. Villámrandi eseményekre a projekt időtartama alatt többször sor került, ahogy rendszeresen voltak filmvetítések is, párkapcsolati témájú filmekkel. A Városháza Dísztermében pedig neves előadók részvételével, nagy érdeklődés mellett zajlott le egy önismereti, mentálhigiénés programsorozat, különböző párkapcsolati témákban.

A Női Információs Központ szolgáltatásait várandósok és párjaik vették igénybe csoportos tanácsadás keretében. A szakemberek közreműködésével különböző témákat dolgoztak fel, mint a szülés és az azt követő néhány hét történései, a családjogi szabályok, az anyatejes táplálás, a babaápolás, gondozás, valamint a családdá válás érzelmi oldalról történő megközelítése.

Gyalogló Klub indult a projekt vállalása szerint 3 városrészben, ahol heti rendszerességgel találkozhattak és gyalogolhattak együtt a közösségbe és mozogni vágyók. A projekt időszaka alatt, a növekvő igények miatt 8-ra bővült az önkéntesek vezetésével működő Gyalogló klubok száma, amelyek közül 7 Győrben és egy Győrújbaráton várja az egészségükért tenni vágyó nyugdíjasokat.

A másik mozgásprogram, a Szenior Táncklub is 3 csoporttal indult az idősödő és idős korosztály részvételével, de annyira népszerűvé vált, hogy már 7 Szeniortánc csoport működik négy városrész közművelődési intézményeiben. A projekt támogatásával valósult meg a tánccsoport vezetők képzése Budapesten, akik aztán önkéntesként vezették a csoportokat, hogy a résztvevők térítés mentesen vehessenek részt az örömöt, élményt, társas kapcsolatokat biztosító foglalkozásokon.

Az Unoka-Nagyi Sakkverseny a különböző generációkat ültette egy asztalhoz közös élményszerzésre. Több városrészben volt felkészítés és elődöntők, végül pedig egy városi döntő keretében mérhették össze tudásukat a családonként egy oldalon ülő unoka-nagyszülő párosok, a szülők biztatásával a hátuk mögött.

A több városrészben megvalósult „Közösségi Kemence” melege is több generációt gyűjtött maga köré közös ételkészítésre, kóstolásra, beszélgetésre.

A projekt munkatársai egy nagyszabású záró rendezvény keretében szerettek volna köszönetet mondani az önkénteseknek áldozatos munkájukért, valamint a támogatóknak, önzetlen segítségükért. Azonban, a járványhelyzetre tekintettel, különleges módon, 2020. március 31-én a projekt facebook oldalán (facebook.com/legyott) „Virtuális Zárórendezvény” keretében egy meglepetés köszönti azokat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a három éves program.

Tovább

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata számára most elsődleges feladat az egészségügyi és szociális közfeladatok ellátásának biztosítása, az intézményrendszer stabil működtetése, de ezzel párhuzamosan már dolgozunk a járvány gazdasági hatásainak mérséklésén is.

Tovább

Föld órája!

Csatlakozva a WWF globális felhívásához, Győr Megyei Jogú Város 2020. március 28-án, szombaton 20:30 és 21:30 óra között a városban több helyen lekapcsolja a díszvilágítást...

Tovább

Az Anyakönyvi Hivatal tájékoztatója!

A győri Anyakönyvi Hivatal tájékoztatja az érintetteket, hogy a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt csak az alábbi ügyekben és csak kizárólag előzetesen telefonon történt időpontban lehetséges az ügyfélfogadás:

Tovább

Gyűlnek az adományok a Győri Segélyalap számlájára

A koronavírus járvány idején minden segítségre szükség van. Az elmúlt napokban a győri lakosság példamutató fegyelmezettségről és segítőkészségről tett tanúbizonyságot, ahogy a város egyes vállalkozásai is kiveszik a részüket a koronavírus ellen vívott küzdelemből.

Tovább

Lőgyakorlat

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2020. április 6-7-én, 17-én és 28-án 08.00-15.00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Győri segélyalap

A mai napon létrehoztuk a Győri Segélyalapot, amelynek célja a koronavírus elleni győri küzdelem segítése. - szerepel Dr. Dézsi Csaba András polgármester 2020. március 20-i közleményében...

Tovább

Húsvétkor zárva a hulladékudvar

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az üzemeltetésükben lévő hulladékudvarok a húsvéti ünnepek alatt 2020. április 10. - 2020. április 13. között egységesen zárva tartanak.

Tovább

Díjmentes közterületi parkolás

Nem kell díjat fizetni Győrben 2020. április 6-tól, hétfőtől a Győr-Szol Zrt. által üzemeltetett közterületi parkolóhálózatban. A rendelkezés a nem közterületi fizető parkolóhelyekre nem érvényes. A Jókai, Révai, Árpád és Vásárcsarnok parkolóházat, a Dunakapu mélygarázst, valamint a Tarcsay utcai piac parkolót továbbra is az érvényben lévő díjszabás szerint lehet igénybe venni.

Tovább

Az önkormányzat örömmel fogadja a Győri Szakképzési Centrumtól kapott textil szájmaszkokat

A Győri Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumának szaktanárai a koronavírus járvány idején a digitális oktatás mellett textil szájmaszkok gyártásával is foglalkoznak.

Tovább

Teherkönnyítések Győrben!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester öt fontos intézkedést jelentett be szerdán, köztük a szociális bérlakások és az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjával, az idegenforgalmi adó mérséklésével és a vásárcsarnok bérleti díjainak csökkentésével kapcsolatban…

Tovább

Változik az óvodai beiratkozás rendje

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet miatt változik az óvodai, valamint az általános iskolai beiratkozás a 2020-21-es nevelési évre.

Tovább

Az újvárosi városrehabilitáció újabb üteme zárult le

Újabb üteme fejeződött be a 2013-ban indult Győr-Újvárosi szociális városrehabilitációnak. A most záruló II. ütem munkálatai 2017-ben kezdődtek meg, melynek során a Kossuth u. 31., illetve a Bercsényi liget 41. és Bercsényi liget 35. szám alatti társasházak újultak meg.

Tovább

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Hétvégén elrendeltem a győri Városháza soron kívüli takarítását és fertőtlenítését. Győr Megyei Jogú Város jegyzőjének koronavírus tesztje pozitív lett. Jegyző úr állapota már tünetmentes, kórházi kezelést nem igényel, otthonában gyógyul.

Tovább

Zöld szám a szülőknek is!

A mai napon elindul az újabb, ingyenesen hívható +36-80/180-130 telefonszám, amelyen Dr. Muzsay Géza vezetésével, gyermekorvosok várják győri szülők hívását a nap 24 órájában, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kérdésekben.

Tovább

Tájékoztatás a kereskedelmi és vendéglátó egység üzemeltetői részére!

A Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre és a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletre valamint a járványügyi helyzet aktuális változásaira tekintettel az alábbiakról tájékoztatjuk a Tisztelt kereskedőket, vendéglátóhelyek üzemeltetőit:

Tovább

Újabb intézkedések

Egy újabb összefogás eredményeként, a győri Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumának K2 kollégiumi épületében nyílt meg a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 24 órás orvosi ellátást biztosító ideiglenes megfigyelőközpontja. A megfigyelőközpontba azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a koronavírus betegség gyanúja.

Tovább

Koronavírus: közlekedési mobiljeggyel vehetők igénybe a Volánbusz járatai

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig tanszüneti menetrend lép érvénybe.

Tovább

Kültéri sportlétesítmények lezárása

Tekintettel az egészségügyi vészhelyzetre a Győr-Szol Zrt. a kezelésében lévő kültéri sportlétesítményeket 2020. március 20-án 17 órától bizonytalan ideig lezárja.

Tovább

Vissza
Fel
Normál